За архитекти и дизайнери - Atriafloor One – претвори дома!

03/02/2021

Когато декорираме ново жилище, имаме „бяло платно”, на което можем да развихрим въображението си и да творим от нула. Но когато решим да обновим нашият дом, често се сблъскваме с различни проблеми. Често, след промяна на разпределението, функцията на едно помещение се променя коренно, а друго се явява „мозайка” от части от различни стаи.

В тази статия ще Ви представим чудесен начин да елиминирате разликите в подовите настилки в едно помещение, да обедините пространството и да създадете модерен и стилен интериор.

Преди началото на реновирането в помещението има три вида настилка – мозайка, бетон и циментова замазка, които трябва да бъдат подходящо грундирани, за да се осигури адхезията на следващите слоеве.

Върху мозайката е положен бял епоксиден грунд Idrosem WP, а върху бетона и циментовата замазка - прозрачен епоксиден грунд Idrosem WP Trasparente .

Следващият етап е да се изравни повърхността и да се елиминира разликата в нивата на старите подови настилки. За целта е положена 2 слоя изравнителна шпакловка Atriafloor Rasante One.

След като повърхността е изравнена, се положени два слоя декоративно подово покритие Atriafloor One.

Последната стъпка е полагането на два слоя защитен финиш Atriapol мат. Помещението е с изцяло нова и модерна визия!

Но освен, че е идеално решение за ремонт, системата Atriafoor One, има още много предимства. За разлика от всички останали декоративни системи с ефект на бетон, тя съдържа специални термодобавки. Благодарение на тези термодобавки в помещенията, в които е нанесена, се гарантират:

• Икономия на енергия за отопление и охлаждане 20%;

• Отлично антикондензно и антимухълно действие;

• Елиминиране на термомостовете;

• Равномерно разпределение на топлината във височината на помещението.

Единствено с термодекоративната система One можете да постигнете едновременно модерния ефект на бетон и едновременно с това да осигурите на обитателите здраве и топлинен комфорт в помещенията.

С термодекоративната система ONE могат да се реализират разнообразни декоративни ефекти и структури: полиран или матов цимент, камък, травертино и много други, а в комбинация с 36 земни цвята могат да се постигнат уникални ефекти. Индустриален дизайн за градската среда!

Основни характеристики на системата:

• Може да се нанася върху всякаква повърхност – под, стени, таван;

• Идеална както за вътрешни така и за външни повърхности;

• Двукомпонентен продукт (суха смес + течна смола);

• Водоразредима смола - БЕЗ МИРИС!;

• Бързо нанасяне - One day application;

• Лесно нанасяне;

• Висока устойчивост на абразия;

• Висока якост;

• Дълъг експлоатационен живот.

Фирма „АТРИА” притежава международно валидни сертификати ISO 9001 и ISO 14001 за фирмената система за управление на качеството и опазване на околната среда. Тези сертификати са гаранция за високото технологично ниво на произвежданата продукция, спазване на строгите изисквания за опазване на околната среда и осигуряване на безопасност на труда при нанасяне на покритията.

Всички продукти са произведени в Италия в съответствие със строгите норми за екологичност и отговарят на последните изисквания на Директивите на Европейския съюз за съдържание на летливи органични съединения (ЛОС).

Продуктите на Атриа са предпочитани както от професионалистите, така и от крайните клиенти заради отличното им качество, тяхната икономичност и лекотата на полагане.