Домашен майстор - Да запазим красотата на дървото

01/09/2017

Дървото е подложено на атмосферни влияния, като дъжд, топлина, студ и слънце, но ако е добре обработено и поддържано не се променя за по-дълъг период. Необработено или зле защитено променя цвета си, изменя структурата си, понася микробактериални атаки, механична и химична ерозия и др.

Сolorificio Atria със своята линия за дърво ATRIAWOOD  разви широка гама от продукти, разработени и произведени  по начин да задоволят всякакви изисквания към защитата и декорацията на дървесината.

Продуктите от линия  ATRIAWOOD са подложени на строг контрол при производството и притежават  високи качествени показатели като:

- постоянна еластичност във времето; 

- импрегнаторите съдържат специални добавки, които предпазват дървесината от плесени и дървояди;

- лаковете имат отлична устойчивост на атмосферни влияния - UV лъчи, дъжд, градски смог, солена влага;

- оцветените импрегнатори и лакове подчертават естествената структура на дървото;

– лесни са за нанасяне като лаковете се разстилат отлични и даже при нанасяне с четка образуват гладък филм.

Линията от продукти за дърво включва:

Impregnante - Импрегнатор, съдържащ добавки срещу дървояди, плесени и гъбички. Предлага се безцветен и оцветен в близки до естествените цветове на дървесината;

Flatting Mare - Прозрачен или оцветен лак (тип лазурен), в две разновидности - гланц и мат. Лакът е на основата на синтетични смоли, с висока  устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия, ултравиолетови лъчи и на морска вода. Подходящ за външни врати, дограма, огради, градинска мебел, дървени облицовки, покривни конструкции, а също така за рибарски лодки, малки плавателни съдове и крайбрежни съоръжения. За осигуряване на добър защитен ефект се препоръчва нанасянето му в два-три слоя.

Cerawood - Лак-импрегнатор, съдържащ естествени восъци. Прониква добре в дървесната структура и осигурява сигурна защита от влага, плесени, гъбички, дървояди. При двукратно нанасяне дава копринен сатенен краен ефект. Отличен продукт за защита на дърво изложено на атмосферни влияния. Особено подходящ за реставрация на старинни мебели и произведения на изкуството от дърво.

Monoflat - еднокомпонентен полиуретанов лак за подове от дърво – гланцов, матов и сатине. Притежава отлична устойчивост на износване и почистване с домакински почистващи препарати. Има трайна еластичност и може да се използва за всякакъв вид подови настилки: паркети, дюшемета, корк и др.

Галерия