За архитекти и дизайнери - Atriafloor One

01/02/2018

Първата термодекоративна система за подове с ефект истински бетон!

Продължавайки разработките на нови продукти от линията термобои, Атриа пусна в производство нов продукт – Atrifloor One. Той е цимент-полимерна система за оформяне на подове, който позволява реализация на актуалния ефект „истински бетон”.

Запазената марка TRUE CEMENT  включва два фундаментални аспекта на продукта:

  1.  Патентована смес от цимент, калибрирани инертни добавки и специални термодобавки.
  2. Съответната цветова таблица, включваща 36 пастелни цвята.

Можете да положите покритието на места, които не сте си и представяли, за да създадете едно ново естетическо преживаване! В хола, кухнята, банята, гаража и по стълбите за горния етаж – всичко е възможно!

Декоративната система е идеална както за офиси, магазини, хотели, ресторанти, изложбени зали,  така и за влажни помещения като бани и басейни.

С термодекоративната система Atrifloor One могат да се реализират разнообразни декоративни ефекти и структури: полиран или матов цимент, камък, травертино и много други, а в комбинация с 36 земни цвята могат да се постигнат уникални ефекти.

Индустриален дизайн за градската среда!

Основните предимства на термодекоративното покритие Atrifloor One пред традиционните подови настилки са:

  1. Намаление на разходите за енергия за отопление, съответно охлаждане или т.н. Energy Save 20% на Атриа. Тази марка се дава на продуктите, които са сертифицирани за икономия на енергия. При направени изследвания са доказани 20% по-ниски разходи за отопление (респективно за охлаждане през лятото) на помещение, декорирано с Atrifloor One, в сравнение с обикновените интериорни настилки. Това се дължи на отразяването на топлината (над 85%), запазването и равномерното й разпределение в обема на помещението. Коефициентът на термопроводимост на боята е λ = 0,13-0,15.
  2. Ефективно и дълготрайно антимухълно и антикондензно действие, обусловено от факта, че след изсъхването на продуктите се образува  ефикасна термична бариера, която прекъсва връзката между студените стени и топлия въздух в помещението и по този начин предотвратява конденза.
  3. Отличното вертикално разпределение на топлината. Така например в помещение, боядисано с обикновена латексова боя, при температура на въздуха в близост до тавана 22°С, температурата при пода е 16°С. Докато в помещение, декорирано с Atrifloor One, температурата е равномерна - и при пода, и под тавана е 22°С.

​​​​​​​

Единствено с термодекоративната система Atrifloor One архитектите и дизайнерите могат да постигнат едновременно модерния ефект на бетон и едновременно с това да осигурят на обитателите здраве и топлинен комфорт в помещенията.

Atrifloor One е идеално решение за ремонти, тъй като се избягва къртене на старите облицовки, като по този начин се прави икономия на средства и време. Използването на специално разработен грунд позволява нанасяне върху всякакъв вид съществуваща облицовка или настилка: теракот, фаянс, гранитогрес, камък, циментови замазки, мозайка.

Продуктите гарантират лесна поддръжка и почистване, устойчиви са на всички домакински почистващи препарати.

Продуктите от системата са разработени така, че да гарантират лесно и бързо полагане - One day application.

Покритието е екологично чисто и може да се използва във всички случаи (детски ясли, училища, болници, обществени кухни и т.н.), когато аналогични продукти с разредител са забранени или могат да предизвикат опасност за околната среда или обитателите.

Имат висока якост,  устойчивост на абразия и дълъг експлоатационен живот.

Всички продукти от линията Atriafloor са произведени в Италия. Гаранция за това е символът “Made in Italy”.

Производителят Атриа притежава международно валидни сертификати ISO 9001 и ISO 14001 за фирмената система за управление на качеството и опазване на околната среда. Те са гаранция за високото технологично ниво на произвежданата продукция, спазване на строгите изисквания за опазване на околната среда и осигуряване на безопасност на труда при нанасяне на покритията.

 

 

Галерия

Видео