Домашен майстор - Да освежим банята с боя за фаянсови плочки Atriaplastic

01/03/2018

В случай, че желаете да освежите банята си, да върнете позагубения блясък и чистота на плочките, или пък да смените изцяло цвета им, може да използвате специалната боя за фаянсови плочки Atriaplastic, която фирма „АТРИ” предлага.  

Боята може да се нанася върху плочки във всякакъв вид помещения, както в дома, така и обществени - магазини, офиси, хотели и др.

Необходимо е само плочките да са здраво прилепнали към основата и вие може да си спестите разходите по скъпоструващ ремонт за тяхната подмяна, като ги боядисате. Боята е на база епоксидни смоли, като може де се оцветява в над 200 цвята по цветова таблица RAL.

За да залепне боята сигурно върху плочките, предварително се нанася  един слой специален грунд – Idrosem W. След което се пристъпва към боядисването. Специалистите препоръчват да се положат  два  слоя боя на стените и три – за пода. Така ще се получи еднаквост на цвета и по-добра износоустийчивост за плочките на пода, които нормално са подложени на по-бързо износване.

 

Предимствата на боята са:

  • Идеално решение за ремонти, тъй като се избягва къртене на старите плочки, като по този начин се прави икономия на средства и време;
  • Много лесна за поддръжка и почистване – също като фаянсови плочки;
  • Издържа на миене и дезинфекциране и не позволява появата на мухъл, тъй като плътно покрива фугите между плочките и не оставя място за образуване му;
  • Изключително лесна за нанасяне – почти като обикновена „блажна” боя;
  • Голямо цветово разнообразие всички цветове от таблица RAL;
  • Достатъчно е да знаете колко квадратни метра се стените и пода на Вашата баня и ние ще Ви дадем точно необходимото количество цветна боя, така че да не се налага да купувате излишно.

 

Галерия