Домашен майстор - Заличете петната по стените

01/06/2018

Пролетта идва, а с нея и нуждата от ремонт. След дъждовнaтa есен и снежната зима, течовете не са рядкост. След тях по стените остават жълти петна, които колкото и да боядисвате, сякаш на инат, отново избиват по повърхността.

Атри ЕООД предлага ефикасна система за отстраняване на проблема с петната от влагата и конденза, разработена от италианската фирма Атриа. С  две прости стъпки проблемът ще бъде решен, като освен това ще освежите и ще намалите разходите си за отопление чрез електроенергия.

Първа стъпка – Полагане на Antiumido

Антиумидо отлично покрива петна от течове, ръжда, мазнини, солни отлагания. Съставът на продукта осигурява отлична еластичност и прилепване към основата, както и висока хидрофобност. Осигурява сигурна бариера за проникване на влага и вода към основата и по този начин я предпазва от образуване на плесен и мухъл.

Втора стъпка – Полагане на AtriaТhermika

Атриатермика (AtriaThermika) е енергоспестяваща боя с керамични микросфери, идеална за всички помещения в дома, както и за обществени сгради. Положена по съответната технология като завършващ слой, след изсъхване формира дълготраен декоративен и изолационен слой със следните предимства:

Създава комфорт в помещенията или т.н. Wellness-Care® Technology на Атриа:

Този комфорт се дължи на:

- Ефективно и дълготрайно антимухълно и антикондензно действие, обусловено от факта, че след изсъхването на боята се образува тънка, но ефикасна термична бариера, която прекъсва връзката между студените стени и топлия въздух в помещението, образувайки т.н. „топла стена”, и по този начин предотвратява конденза и мухъла. Това я прави особено подходяща за помещения, в които има повече влага като: кухни, бани, басейни, обществени кухни, перални и др. Атриатермика е отлично решение за хора страдащи от астма или алергии, тъй като предотвратява появата на причинителите им.

-  Отличното вертикално разпределение на топлината. Така например в помещение, боядисано с обикновена латексова боя, при температура на въздуха в близост до тавана 22°С, температурата при пода е 16°С. Докато в помещение, боядисано с Атриатермика, температурата е равномерна - и при пода, и под тавана е 22°С.

Висока енергийна ефективност или т.н. Energy Save 20% на Атриа.

Тази марка се дава на продуктите, които са сертифицирани за икономия на енергия. При направени изследвания са доказани 20% по-ниски разходи за отопление (респективно за охлаждане през лятото) на помещение, боядисано с Атриатермика, в сравнение с обикновените интериорни бои. Това се дължи на отразяването на топлината (над 85%), запазването и равномерното й разпределение в обема на помещението. Коефициентът на термопроводимост на боята е λ=0,13-0,15.

Отлична устойчивост на миене и дезинфекциране по DIN 53778.

Защитава основата от образуването на пукнатини

Изключителната устойчивост на Атриатермика не позволява проникването на влага и предпазва от образуването на пукнатини.

Изолира акустично

Лесна за полагане

Атриатермика не изисква специално оборудване или специфични умения за нанасяне, което намалява разходите за труд. Боя Атриатермика се нанася с валяк с къс косъм.

Бързосъхнеща – при 20°С боята е суха за 2 часа

Заради този факт, времето за боядисване значително намалява.

Разходна норма - 330 мл/кв. м в три слоя.

Цветове

Продуктът може да се оцвети в изключително широка гама от цветове – над 2000, като по този начин дава възможност за реализиране на многообразни интериорни решения.

Всички продукти от линия Атриатермика са произведени в съответствие със строгите изисквания на Регламент REACH на ЕС за съдържание на летливи органични съединения (ЛОС). Боите не съдържат вредни вещества и не отделят токсични вещества опасни за човека, растенията и животните.

Продуктите на Атриа са предпочитани както от професионалистите, така и от крайните клиенти заради отличното им качество, тяхната икономичност и лекотата на полагане.