За професионалисти - Атриатермика Ривестименто (AtriaThermika Rivestimento) - енергоспестяваща фасадна мазилка

01/07/2018

Атриатермика Ривестименто (AtriaThermika Rivestimento) е енергоспестяваща фасадна мазилка с керамични микросфери, идеална за външни повърхности. Положена по съответната технология като завършващ слой, след изсъхване формира дълготраен декоративен и изолационен слой със следните характеристики:

Предпазва от образуването на конденз и мухъл

Кондензирането на влага в помещенията е голям проблем, с който се сблъсква всеки. Кондензът е и основната причина за развитие на мухъл. Едно ефикасно и дълготрайно решение на проблема е използването на специално разработената антикондензна мазилка Атриатермика Ривестименто. Това е продукт, съдържащ керамични микросфери, които след изсъхването на мазилката образуват ефикасна термична бариера. Тя прекъсва връзката между студените стени и топлия въздух в помещението и по този начин предотвратява конденза.

Защитава основата от образуването на пукнатини

Изключителната устойчивост на Атриатермика Ривестименто не позволява проникването на вода и предпазва от образуването на пукнатини.

Много добра паропропускливост

Предотвратява формирането на влага във вароциментовите мазилки и шпакловки и по този начин ги предпазва от деградация и отлепване от основата.

Предпазва от вредни атмосферни влияния

Атриатермика Ривестименто е устойчива на смог, киселини, солен морски въздух, озон и UV лъчи. Използваните за оцветяването пигменти са с висока фотостабилност и не променят цвета на фасадата с течение на времето.

Много висока отразителна способност

Отразяване на топлинната енергия над 90% и отразяване на слънчевите лъчи – над 80%. Това означава, че през летните месеци, когато е налице интензивно слънчево греене, в резултат на отразяване на слънчевите лъчи, ще се реализира значителна икономия на електроенергия за климатизация на помещенията.

Термоизолира

Нанесена като завършващ слой върху външна топлоизолация увеличава ефекта й.

Изолира акустично

Разходната норма е окол 1,8 – 2 кг./кв. м. Продуктът може да се оцвети в изключително широка гама от цветове – над 2000. Произведена е от италианската фирма Атриа. Нейните продукти са предпочитани както от професионалистите, така и от крайните клиенти заради отличното им качество, тяхната икономичност и лекотата на полагане.

 

 

Галерия

Видео