За професионалисти - Атриатермика Естерни (AtriaThermika Esterni) - енергоспестяваща фасадна боя

01/10/2018

Атриатермика Естерни (AtriaThermika Esterni) е енергоспестяваща боя с керамични микросфери за външни повърхности. Положена по съответната технология като завършващ слой, след изсъхване формира дълготраен декоративен и изолационен слой със следните характеристики:

Предпазва от образуването на конденз и мухъл

Кондензирането на влага в помещенията е голям проблем, с който се сблъсква всеки. Кондензът е и основната причина за развитие на мухъл. Едно ефикасно и дълготрайно решение на проблема е използването на специално разработената  антикондензна боя Атриатермика Естерни. Това е продукт, съдържащ керамични микросфери, които след изсъхването на боята образуват тънка, но ефикасна термична бариера. Тя прекъсва връзката между студените стени и топлия въздух в помещението и по този начин предотвратява конденза.

Защитава основата от образуването на пукнатини

Изключителната устойчивост на Атриатермика Естерни не позволява проникването на вода и предпазва от образуването на пукнатини.

Предпазва от вредни атмосферни влияния

Атриатермика Естерни е устойчива на смог, киселини, солен морски въздух, озон и UV лъчи.

Термоизолира

Нанесена като завършващ слой върху външна топлоизолация увеличава ефекта й.

Изолира акустично

Лесно нанасяне

Атриатермика Естерни не изисква специално оборудване или специфични умения, което намалява разходите за труд.

Бързосъхнеща

Заради този факт, времето за боядисване значително намалява.

Разходната норма е окол 300 – 330 мл/кв. м в два слоя. Продуктът може да се оцвети в изключително широка гама от цветове – над 2000. Произведена е от италианската фирма Атриа. Нейните продукти са предпочитани както от професионалистите, така и от крайните клиенти заради отличното им качество, тяхната икономичност и лекотата на полагане.

 

 

Видео