За професионалисти - Атриатермика Фибрафаче (AtriaThermika Fibraface) - енергоспестяваща фасадна боя

01/01/2019

Атриатермика Фибрафаче е фасадна енергоспестяваща боя с керамични вакуумни микросфери и синтетични фибри. Това е най-съвременното, енергийно ефективно и дълготрайно решение за фасада.

Основни предимства пред традиционните фасадни бои:

Много висока отразителна способност

Отразяване на топлинната енергия над 90% и отразяване на слънчевите лъчи – над 80%. Това означава, че ако се боядиса фасада с Атриатермика Фибрафаче, през летните месеци, когато е налице интензивно слънчево греене, в резултат на отразяване на слънчевите лъчи, ще се реализира значителна икономия на електроенергия за климатизация на помещенията.
Висока устойчивост на атмосферни влияния като смог, киселинни дъждове, солен морски въздух, озон и UV лъчи, много дълъг експлоатационен живот. Използваните за оцветяването пигменти са с висока фотостабилност и не променят цвета на фасадата с течение на времето.

Много добра паропропускливост

Предотвратява формирането на влага във вароциментовите мазилки и шпакловки и по този начин ги предпазва от деградация и отлепване от основата.
Елиминиране на термомостовете

Като следствие от това предотвратяване на влагата, респективно образуването на мухъл по стените вътре в помещенията.
Защитава основата срещу проникването на вода и образуването на пукнатини.

Отлично запечатва повърхността, премоствайки микропукнатините, благодарение на съдържащите се в продукта синтетични фибри.

Всички, изброени по-горе предимства гарантират с 20% по-ниски разходи за отопление (климатизация), а когато Атриатермика е нанесена като завършващ слой върху външна топлоизолация, то общият енергоспестяващият ефект ще бъде с 60-70% по-голям в сравнение с несанирана сграда.

Продуктът може да се оцвети в изключително широка гама от цветове – над 2000. Произведена е от италианската фирма Атриа. Нейните продукти са предпочитани както от професионалистите, така и от крайните клиенти заради отличното им качество, тяхната икономичност и лекотата на полагане.

 

Видео