За архитекти и дизайнери - Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 1

20/11/2019

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат висока влагоустойчивост и сертифицирана термоизолираща функция, която осезаемо подобрява комфорта в помещенията.

Термо декоративнита боя Sofia (Софиа) е най-авангардния продукти в своя сектор. Съчетавайки естетика и технология, при пълно зачитане на традициите, Софиа придава на интериора стил и класа, които го правят уникален. С деликатната си песъклива структура боята дава на всяка повърхност наситени цветове и прекрасни светлосенки. Предлага се в три стандартни бази – пюр (матова), сребърна и златна, които могат да се тонират в още 380 цвята. Богатият избор на нюанси ще задоволи и най-взискателния вкус, а изключително лесното полагане ще спести време на професионалистите и ще зарадва крайния клиент.

Grace (Грейс) е уникална термодекоративна релефна боя. Материя, технология и красота се обединяват, за да дадат живот на невиждания досега ефект на течен метал. Магически метални отблясъци и цветови метаморфози, които създават истински произведения на изкуството. Тя е средсвото да изразите най-смелите си фантазии. Стичащ се метал или огнени пламъци, деним или нежно кадифе, фина паяжина или концентрични кръгове – можете да постигнете всичко това с Грейс! Предлага в две стандартни бази сребърна и златна, които могат да се тонират в 72 цвята, които комбинирани с различни видове релеф дават хиляди декоративни ефекти.

Кое прави продуктите от линията DIVA изключително подходящи за помещения с висока влажност като бани СПА центрове и закрити басейни?

1. На първо място това е изключително високата влагоустойчивост!

2. Второто предимство на този вид декоративни бои е ефективното и дълготрайно антимухълно и антикондензно действие, обусловено от факта, че след изсъхването на продуктите се образува ефикасна термобариера, която прекъсва връзката между студените стени и топлия въздух в помещението и по този начин предотвратява конденза и появата на мухъл.

3. Друго предимство е по-добрия топлинен конфорт в помещенията, който се дължи на факта, че покритията способстват по-доброто вертикално разпределение на топлината. Така например в помещение, боядисано с обикновена латексова боя, при температура на въздуха в близост до тавана 22°С, температурата при пода е 16°С. Докато в помещение, декорирано с който и да е от продуктите, температурата е равномерна - и при пода, и под тавана е 20°С.

4. Друго основно предимство е доказаното намаление на разходите за енергия за отопление, съответно охлаждане с 20% (Energy Save 20%). При направени изследвания са доказани 20% по-ниски разходи за отопление (респективно за охлаждане през лятото) на помещение, декорирано с продукти от линията, в сравнение с обикновените интериорни бои и мазилки. Това се дължи на отразяването на топлината (над 85%), запазването и равномерното й разпределение в обема на помещението. Коефициентът на топлопроводимост на покритията е λ=0,13-0,15.

4. Боите са негорими – клас В1 по BS (клас В2 върху дърво).

5. И накрая, но не последно място по значимост – изключително конкурентна цена, сравнена с подобен род декоративни бои!

За любителите на класическите и стилни декоративни мазилки Monica (Моника) е идеалното решение! Любим продукт на стотици наши клиенти, тя е деликатна перлена декоративна мазилка, имитираща до съвършенство копринено кадифе. Моника удовлетворява съвременните изисквания за елегантност и изтънченост, както в класическия, така и в модерния интериор. Предлага се в три бази – сребро, злато и перлено бял, които могат да се тонират в стотици цветове. Защитена с финиш Diva Cera, може да се полага по стени и тавани във всякакви влажни помещения – бани, басейни, СПА центрове.

Независимо кой продукт ще изберете, бъдете сигурни, че освен прекрасна декорация, ще получите качествен и устойчив във времето продукт. Гаранция за това дава производителят Атриа, притежаващ международно валидни сертификати ISO 9001 и ISO 14001 за фирмената система за управление на качеството и опазване на околната среда. Те са гаранция за високото технологично ниво на произвежданата продукция, спазване на строгите изисквания за опазване на околната среда и осигуряване на безопасност на труда при нанасяне на покритията.

Галерия