Продукти

Огнезащитна система за стомана А90Н

ОГНЕЗАЩИТНА СИСТЕМА ЗА СТОМАНА А90Н

Производител: Aithon Ricerchi

Основни предимства на А90:

 1. С това покритие могат да се защитават всички видове конструктивни стоманени елементи: I, H, правоъгълни и кръгли кухи профили, тъй като изпитванията са направени върху всички тях.
 2. Изпитанията са проведени върху много широка гама от профили – с фактори на масивност от 60 до 434 м-1. Това позволява да се защитават почти всички конструктивни елементи на даден строителен обект.
 3. Изпитанията са проведени по последните действащи Европейски нормативи и са валидни за целия ЕС.
 4. Предлагаме цялостна система за огнезащита, която включва грунд, огнезащитна боя и защитно финишно покритие (за външни повърхности или при агресивна експлоатационна среда).
 5. Боята има класификация Y по отношение на устойчивост на атмосферни влияния, което означава „Боя, подходяща за нанасяне в помещения и при условия на полувъншни условия, даже без защитен финиш”.
 6. При агресивни експлоатационни среди или за външни повърхности, се препоръчва нанасяне на защитен слой полиуретанова или акрилна боя.
 7. Срокът за експлоатация е 10 години без защитен слой и 15 години със защитен слой.
 8. Боята се нанася много лесно чрез пръскане или ръчно - с валяк и четка и не изисква специална квалификация на персонала. Изисква се само контрол от специалист по време на нанасянето и при контролните замервания при приемане на обекта.
 9. Боята не съдържа вредни вещества и не отделя токсични вещества вредни за човека, растенията и животните. Отговаря на изискванията на Регламент REACH за съдържание на летливи органични съединения (ЛОС).

Структура и цветове:

 1. Боята се произвежда само в млечно бял цвят. След внимателно нанасяне структурата й е много финно зърнеста – като финна портокалова кожа.
 2. Цветови решения:
  1. За вътрешни повърхности: върху огнезащитната боя се нанася директно оцветена акрилна боя. Ние предлагаме подходящи бои, които оцветяваме в над 2000 цвята по цветови таблици NCS, RAL и фирмен каталог на Атриа.
  2. За външни повърхности и при агресивни експлоатационни среди, се препоръчва нанасяне на защитен слой полиуретанова или акрилна боя. Те се произвеждат в цялата цветова таблица RAL, което дава възможност да се постига и много добър краен естетически ефект на цялата система.

Приложение: Боята е предназначена за нанасяне върху предварително грундирани носещи стоманени конструкции /колони, греди/, експлоатирани в среда с повишена пожароопастност. Могат да се защитават както вътрешни, така и външни повърхности.

Подходящ грунд:  AtriarapidZincofond BicomponenteEpofondMioxide

Подходящ финиш: Idrolux BF, Sinclor BFBicar

Разреждане: 5% с вода

По таблици

Пръскане, Четка, Валяк

20кг

Техническа карта

Свързани продукти: