Продукти

Sofia

Енергоспестяваща декоративна боя

Производител: Atria

Sofia (Софиа) е енергоспестяваща декоративна боя с керамични вакуумни микросфери и специална терполимерна акрилна смола с изключително ниска термопроводимост. Положена по съответната технология като завършващ слой, след изсъхване формира дълготраен изолационен слой със следните характеристики:

1. Wellness-Care® Technology на Атриа или комфорт в помещението, който се дължи на:

- Ефективно и дълготрайно антимухълно и антикондензно действие, обусловено от факта, че след изсъхването на боята се образува тънка, но ефикасна термична бариера, която прекъсва връзката между студените стени и топлия въздух в помещението, образувайки т.н. „топла стена”, и по този начин предотвратява конденза и появата на мухъл. Това я прави особено подходяща за помещения, в които има повече влага като: кухни, бани, басейни и др.

- Отличното вертикално разпределение на топлината. Така например в помещение, декорирано с обикновена декоративна боя, при температура на въздуха в близост до тавана 22°С, температурата при пода е 16°С. Докато в помещение, декорирано със Софиа, температурата е равномерна - и при пода, и под тавана е 22°С.

- София не позволява проникването на вода в основата и я предпазва от образуването на пукнатини – коефициент на пропускливост на вода Sd=1,118 по DIN 52615. Същевременно тя покрива съществуващи микронапуквания и по този начин предпазва основата от деградация.

2. Висока енергийна ефективност или т.н. Energy Save 20% на Атриа. Тази марка се дава на продуктите, които са сертифицирани за икономия на енергия.

При направени изследвания са доказани 20% по-ниски разходи за отопление (респективно за охлаждане през лятото) на помещение, декорирано със Софиа, в сравнение с обикновените интериорни бои. Това се дължи на отразяването на топлината (над 85%), запазването и равномерното й разпределение в обема на помещението. Коефициентът на термопроводимост на боята е λ = 0,13-0,15.

3. Отлична устойчивост на миене и дезинфекциране по DIN 53778 – клас 1 >8000 цикъла.

4. Отлична покривност – 12 кв.м/л;

5. Боята е негорима – клас В1 по BS (клас В2 върху дърво).  

Цветове: Софиа се предлага в в три стандартни бази: Сребърна, Златна и Пюр. Всяка база може да бъде тонирана с осемте оцветителя на тинтометричната система Термо Колорс, като така се постигат 385 цвята.

Приложение: Интериорната боя Софиа е подходяща за всякакъв вид помещения в жилищни и обществени сгради. Специално се препоръчва за помещения с висока влажност поради своето антибактериално и антимухълно действие. По същата причина е подходяща и за покрити басейни, бани и всякакви помещения, в които има висока влажност.

       

Начин на нанасяне

  Продукт Разреждане с вода Покривност Подходящ инструмент съхнене
Основа

AtriaThermika

10%

4,5 m2/L за ДВА слоя 

6-8 h
Финиш

Sofia

 Не се разрежда

10-12 m2/L

4-6 h

Техническа карта

Каталог с цветове

Цветове SOFIA GOLD

sofia gold   sofia gold   sofia gold   sofia gold    sofia gld

Цветове SOFIA SILVER

sofia silver   sofia silver   sofia silver   sofia silver   sofia silver               

Цветове SOFIA PURE

sofia pure   sofia pure   sofia pure   sofia pure   sofia pure

Цветовете в този каталог са индикативни. За избор на цвят разгледайте оригиналния каталот с цветове на продукта!

Видео

Свързани продукти: