Продукти

Nicole

Патентована цимент-полимерна декоративна система, с доказан топлоизолиращ ефект.

Производител: Atria

Nicolе (Никол) е патентована цимент-полимерна система, с доказан топлоизолиращ ефект. Запазената марка TRUE CEMENT включва два фундаментални аспекта на продукта:

  1. Патентована смес от цимент, калибрирани инертни добавки и специални термодобавки.
  2. Съответната цветова таблица, включваща 36 пастелни земни цвята.

Основните предимства на термодекоративното покритие Nicole пред традиционните стенни декорации са:

1. Доказано намаление на разходите за енергия за отопление, съответно охлаждане с 20% (Energy Save 20%). При направени изследвания са доказани 20% по-ниски разходи за отопление (респективно за охлаждане през лятото) на помещение, декорирано с Nicole, в сравнение с обикновените интериорни бои и мазилки. Това се дължи на отразяването на топлината (над 85%), запазването и равномерното й разпределение в обема на помещението. Коефициентът на топлопроводимост на покритието е λ=0,13-0,15.

2. Второто предимство на Nicole е по-добрия топлинен конфорт в помещенията, който се дължи на факта, че покритията способстват по-доброто вертикално разпределение на топлината. Така например в помещение, боядисано с обикновена латексова боя, при температура на въздуха в близост до тавана 22°С, температурата при пода е 16°С. Докато в помещение, декорирано с Nicole, температурата е равномерна - и при пода, и под тавана е 20°С.

3. Ефективно и дълготрайно антимухълно и антикондензно действие, обусловено от факта, че след изсъхването на продуктите се образува ефикасна термобариера, която прекъсва връзката между студените стени и топлия въздух в помещението и по този начин предотвратява конденза и появата на мухъл.

4. Мазилката е негорима – клас В1 по BS (клас В2 върху дърво).

Цветове: Никол се предлага в 36 пастелни земни цвята.

Приложение: Интериорната термодекоративна мазилка Никол е подходяща за всякакъв вид помещения в жилищни и обществени сгради.

  

Начин на нанасяне

  Продукт Разреждане с вода Покривност Подходящ инструмент съхнене
Грунд

 Kemmuffa

Isoacril

 Isolmur

Не се разрежда

1000%

 600%

10 m2/L

66 m2/L

40 m2/L

6-8 h
Финиш

Nicole

Не се разрежда 1,5-3 m2/L

4-6 h

Техническа карта

  

Каталог с цветове

         

Цветовете в този каталог са индикативни. За избор на цвят разгледайте оригиналния каталот с цветове на продукта!

Свързани продукти: