Продукти

AtriaThermika Esterni

Енергоспестяваща фасадна боя с керамични вакуумни микросфери

Производител: Atria

AtriaThermika Esterni е енергоспестяваща фасадна боя с керамични вакуумни микросфери. Това е най-съвременното, енергийно ефективно и дълготрайно решение за фасада.

Основни предимства пред традиционните фасадни бои:

1. Много висока отразителна способност: Отразяване на топлинната енергия над 90% и отразяване на слънчевите лъчи – над 80%. Това означава, че ако се  боядиса  фасада с Атриатермика Естерни, през летните месеци, когато е налице интензивно слънчево греене, в резултат на отразяване на слънчевите лъчи, ще се реализира значителна икономия на  електроенергия за климатизация на помещенията.
2. Висока устойчивост на атмосферни влияния като смог, киселинни дъждове, солен морски въздух, озон и UV лъчи, много дълъг експлоатационен живот. Използваните за оцветяването пигменти са с висока фотостабилност и не променят цвета на фасадата с течение на времето.
3. Много добра паропропускливост, която предотвратява формирането на влага във вароциментовите мазилки и шпакловки и по този начин ги предпазва от деградация и отлепване от основата.
4. Елиминиране на термомостовете и като следствие от това предотвратяване на влагата, респективно образуването на мухъл по стените вътре в помещенията.  
5. Защитава основата срещу проникването на вода и образуването на пукнатини.

Всички, изброени по-горе предимства гарантират с 20% по-ниски разходи за отопление (климатизация), а когато Атриатермика е нанесена като завършващ слой върху външна топлоизолация, то общият енергоспестяващият ефект ще бъде с 60-70% по-голям в сравнение с несанирана сграда.

Приложение: За ново боядисване и ремонт на външни и вътрешни повърхности на жилищни, обществени, промишлени и селскостопански сгради в градска, индустриална и морска среда.

Подходящ грунд: IsoacrilMurofix, UniformPlus

Разреждане: ≈ 10% с вода

2,5-2,9 кв.м/л за ТРИ слоя

Четка, валяк

13л

Техническа карта

Експлоатационни показатели по EN 15824

Коефициент на паропропускливост     
EN ISO 7783-2
Коефициент на устойчивост на проникване на вода
EN 1062-3
Адхезия (якост на сцепление)
EN 1542
Якост на сцепление след изпитване за дълготрайност
EN 13687-3
Топлопро-водност
EN 1745
Реакция на огън    
EN 13501-1
Клас V1
(SD < 0,14 m)
Клас W2
(w ≤ 0,2 [kg/(m²·h0,5)]
≥ 0,3 MPa ≥ 0,3 MPa 0,187 W/m⋅K Клас C

Каталог с цветове

NCS.pdf

Atria 2009.pdf

Цветовете в този каталог са индикативни. За избор на цвят разгледайте оригиналния каталот с цветове на продукта!

Свързани продукти: