За професионалисти - Грундове и бои за селскостопански машини, тежкотоварни автомобили и автобуси

В края на есента приключва земеделската година, строителството на открито спира, а активният туристически сезон е свършил. Време е да се обърне внимание на ремонта и поддръжката на селскостопанската техника, тежкотоварните автомобили, строителните машини и автобуси. Те трябва да бъдат подготвени за новия сезон и няма по-подходящ момент от късната есен и зимата, когато почти или изобщо не се използват. Един от основните проблеми, с който собствениците се сблъскват е ръждата. В борбата с нея на помощ идва преобразувателят на ръжда на италианската фирма Атриа. Kemrust (Кемръст) превръща по химичен път ръждата в инертно феридъбилно съединение. Върху сухия филм могат да се нанасят всякакъв вид грундове – едно и двукомпонентни. Сред основните предимства на Kemrust (Кемръст) са: Не е необходимо песъкоструене на метала, което води до икономия на време и средства; Метална повърхност, обработена със система Кемръст + антикорозионен грунд + боя притежава дълготрайна и висока атмосферна и химическа устойчивост; Kemrust (Кемръст) може да се нанася и в затворени помещения, защото не е запалим, нетоксичен е и не мирише. След като ръждата е успешно отстранена е време да осигурите максимална адхезия на боята към повърхността. В това отношение няма по-добри и надеждни от двукомпонентните грундове. Предлагаме на Вашето внимание два проудкта с изключително високо качество, които можете да използвате според вида на третираната повърхност.

Epofond (Епофонд) е универсален двукомпонентен епоксиден грунд с високо съдържание на сухо вещество и нетоксични антикорзионни пълнители. Отлична основа за автобои, както едно-, така и двукомпонентни.  Притежава отлична адхезия към металната повърхност и антикорозионно действие. Той е бързосъхнещ и лесен за нанасяне.

Wash primer (Уош Праймър) е двукомпонентен грунд, специално разработен за повърхности от алуминий и леки сплави, поцинкована ламарина, неръждаема стомана, чугун. Върху него могат да се нанасят както еднокомпонентни, така и двукомпонентни автобои.

След като повърхността е подходящо грундирана, следва полагането на подходяща автобоя, която да гарантира максималната здравина и отличния естетически вид. Тук ще се спрем на два варианта – еднокомпонентна и двукомпонетна боя, специално разработени за частично или цялостно пребоядисване на камиони, автобуси, селскостопански машини,  ремаркета и др.

Atriaspeed (Атриаспийд) е универсална еднокомпонентна автобояСухият филм е устойчив на атмосферни влияния, вкл. солена влага, има висока твърдост и добра еластичност.

Bicar (Бикар) е двукомпонентна гланцова автобоя. Предлага се също и във варианти сатен и мат. Има много висока покривност и нисък разход. Покритието е с отличен външен вид като сухият филм е устойчив на атмосферни влияния, вкл. солена влага, има висока твърдост и добра еластичност.

Елементът, който е изложен на най-агресивни външни влияния, разбира се, е шасито. За да бъде то здраво, е необходимо върху него да бъдат положени вискокачествени бои за шасита. Италианската фирма Атриа е разработила два варианта – еднокомпонетен и двукомпонентен, осигуряващи дълготрайна антикорозионна защита на шасита, рамки, вътрешна повърхност на калници и др.

Atriatel (Атриател) е еднокомпонентен грунд-боя на алкидна основа. Има отлична адхезия и осигурява дълготрайна антикорозионна защита.

Atriatar М300 (Атриатар М300) е двукомпонентно епоксикатранено покритие. Може да се нанася директно върху гол метал, вкл. поцинкована ламарина. Устойчиво е в агресивни среди като: вода (сладка, солена и индустриална) и луга. Нанесеният филм има трайна еластичност във времето, като същевременно е устойчив на удари от пясък и камъчета.

Всички продукти са произведени при строго спазване на последните изисквания на ЕС за съдържание на компоненти замърсяващи околната среда или вредни за здравето. Отговарят на изискванията на Регламент REACH за съдържание на летливи органични съединения (ЛОС).  Това ги прави безопасни при работа и експлоатация.

Продуктите на Атриа са предпочитани както от професионалистите, така и от крайните клиенти заради отличното им качество, тяхната икономичност и лекотата на полагане.