Grace

SKU
Grace
Цена от 30,00 лв.
Grace - Енергоспестяваща декоративна мазилка с ефект «Течен метал»

Grace (Грейс) е енергоспестяваща декоративна мазилка с ефект «Течен метал». Продуктът съдържа керамични вакуумни микросфери и специална терполимерна акрилна смола с изключително ниска термопроводимост. Положена по съответната технология като завършващ слой, след изсъхване формира дълготраен изолационен слой със следните характеристики:

1. Wellness-Care® Technology на Атриа или комфорт в помещението, който се дължи на:

- Ефективно и дълготрайно антимухълно и антикондензно действие, обусловено от факта, че след изсъхването на мазилката се образува ефикасна термична бариера, която прекъсва връзката между студените стени и топлия въздух в помещението, образувайки т.н. „топла стена”, и по този начин предотвратява конденза и появата на мухъл.

- Отличното вертикално разпределение на топлината. Така например в помещение, декорирано с обикновена декоративна мазилка, при температура на въздуха в близост до тавана 22°С, температурата при пода е 16°С. Докато в помещение, декорирано с Грейс, температурата е равномерна - и при пода, и под тавана е 22°С.

- Грейс не позволява проникването на вода в основата и я предпазва от образуването на пукнатини – коефициент на пропускливост на вода Sd=1,118 по DIN 52615. Същевременно тя покрива съществуващи микронапуквания и по този начин предпазва основата от деградация.

2. Висока енергийна ефективност или т.н. Energy Save 20% на Атриа. Тази марка се дава на продуктите, които са сертифицирани за икономия на енергия.

При направени изследвания са доказани 20% по-ниски разходи за отопление (респективно за охлаждане през лятото) на помещение, декорирано с Грейс, в сравнение с обикновените интериорни бои. Това се дължи на отразяването на топлината (над 85%), запазването и равномерното й разпределение в обема на помещението. Коефициентът на термопроводимост на мазилката е λ = 0,13-0,15.

3. Мазилката е негорима – клас В1 по BS (клас В2 върху дърво).

Цветове: Грейс се предлага в в две стандартни бази: Сребърна и Златна. Всяка база може да бъде тонирана с осемте оцветителя на тинтометричната система Термо Колорс, като така се постигат 72 цвята.

Приложение: Интериорната термодекоративна мазилка Грейс е подходяща за всякакъв вид помещения в жилищни и обществени сгради. С нея могат да се реализират многообразни декоративни ефекти: FIL POSE’ (хоризонтални и вертикални линии), FIRE (огън), WEB (мрежа), BRICK (тухлички), LEAF (листа), CIRCLE (кръг), JEANS (деним).

       

Начин на нанасяне

  Продукт Разреждане с вода Покривност Подходящ инструмент съхнене
Грунд

 Kemmuffa

Isoacril

 Isolmur

Не се разрежда

1000%

 600%

10 m2/L

66 m2/L

40 m2/L

6-8 h
Финиш

Grace ефекти:

 FIL POSE’

FIRE (огън)

BRICK (тухлички)

CIRCLE (кръгче)

JEANS (деним)

WEB (мрежа)

LEAF (листа)

 

Не се разрежда 1,5-3 m2/L

4-6 h
 

 Лъскане с маламашка

 INOX

    12 h

Техническа карта

GRACE GOLD GRACE SILVER
Повече информация
Приложение
Интериор
Покривност за 1 слой - кв.м/л(кг)
1.5
Финиш
Металик
Сложност на полагане
Висока
Време за съхнене на слой
18 часа
Устойчивост на миене
Да
Дишащ
Да
Антикондензно действие
Да
Антимухълно и антиплесенно действие
Да
Антибактериално действие
Да
Термоизолиращ и енергоспестяващ ефект
Да
Екологичен клас (съдържание на ЛОС)
30/13гр./л.
Намерихме още продукти, които ще ви харесат!
To Top