Sofia

SKU
Sofia
Цена от 34,20 лв.
Sofia - Енергоспестяваща декоративна боя

Sofia (Софиа) е енергоспестяваща декоративна боя с керамични вакуумни микросфери и специална терполимерна акрилна смола с изключително ниска термопроводимост. Положена по съответната технология като завършващ слой, след изсъхване формира дълготраен изолационен слой със следните характеристики:

1. Wellness-Care® Technology на Атриа или комфорт в помещението, който се дължи на:

- Ефективно и дълготрайно антимухълно и антикондензно действие, обусловено от факта, че след изсъхването на боята се образува тънка, но ефикасна термична бариера, която прекъсва връзката между студените стени и топлия въздух в помещението, образувайки т.н. „топла стена”, и по този начин предотвратява конденза и появата на мухъл. Това я прави особено подходяща за помещения, в които има повече влага като: кухни, бани, басейни и др.

- Отличното вертикално разпределение на топлината. Така например в помещение, декорирано с обикновена декоративна боя, при температура на въздуха в близост до тавана 22°С, температурата при пода е 16°С. Докато в помещение, декорирано със Софиа, температурата е равномерна - и при пода, и под тавана е 22°С.

- Софиa не позволява проникването на вода в основата и я предпазва от образуването на пукнатини – коефициент на пропускливост на вода Sd=1,118 по DIN 52615. Същевременно тя покрива съществуващи микронапуквания и по този начин предпазва основата от деградация.

2. Висока енергийна ефективност или т.н. Energy Save 20% на Атриа. Тази марка се дава на продуктите, които са сертифицирани за икономия на енергия.

При направени изследвания са доказани 20% по-ниски разходи за отопление (респективно за охлаждане през лятото) на помещение, декорирано със Софиа, в сравнение с обикновените интериорни бои. Това се дължи на отразяването на топлината (над 85%), запазването и равномерното й разпределение в обема на помещението. Коефициентът на термопроводимост на боята е λ = 0,13-0,15.

3. Отлична устойчивост на миене и дезинфекциране по DIN 53778 – клас 1 >8000 цикъла.

4. Отлична покривност – 12 кв.м/л;

5. Боята е негорима – клас В1 по BS (клас В2 върху дърво).

Цветове: Софиа се предлага в в три стандартни бази: Неутрална, Сребърна и Златна. Всяка база може да бъде тонирана с осемте оцветителя на тинтометричната система Термо Колорс, като така се постигат 388 цвята.

Приложение: Интериорната боя Софиа е подходяща за всякакъв вид помещения в жилищни и обществени сгради. Специално се препоръчва за помещения с висока влажност поради своето антибактериално и антимухълно действие. По същата причина е подходяща и за покрити басейни, бани и всякакви помещения, в които има висока влажност.

       

Начин на нанасяне

  Продукт Разреждане с вода Покривност Подходящ инструмент съхнене
Грунд Kemmuffa Не се разрежда 10m2/L 6-8 h
Основа

Fondo Decorativo Sabbiato

AtriaThermika

20 - 30%

10%

10 m2/L  за 1 слой

4,5 m2/L за ДВА слоя 

4-8h

6-8 h

Финиш

Софиа

 Не се разрежда

10-12 m2/L

4-6 h

Техническа карта

Цветове SOFIA GOLD Цветове SOFIA SILVER Цветове SOFIA PURE
Повече информация
Приложение
Интериор
Покривност за 1 слой - кв.м/л(кг)
10
Финиш
Перлен/Мат
Сложност на полагане
Средна
Време за съхнене на слой
12 часа
Устойчивост на миене
Да
Дишащ
Да
Антикондензно действие
Да
Антимухълно и антиплесенно действие
Да
Антибактериално действие
Да
Термоизолиращ и енергоспестяващ ефект
Да
Екологичен клас (съдържание на ЛОС)
30/12гр./л.
Намерихме още продукти, които ще ви харесат!
To Top